Kesäinen tervehdys,

 

Veteraanitalo on edelleen koronasta vapaa asumisyksikkö ja pyrimme toimimaan saamiemme ohjeiden mukaisesti, jotta sama hyvä tilanne jatkuu. Hallituksen suosituksen ja myös Keusoten ohjeiden mukaisesti ympärivuorokautisen hoidon toimintayksiköiden asiakastiloihin pääsy rajataan edelleen pääsääntöisesti yksikön henkilökuntaan. Epidemian leviäminen riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on yhä merkittävä riski.

 

Läheisiään voi kuitenkin tavata kuten tähänkin asti Tapaamistuvassa tai nyt myös piha-alueella, kunhan turvaväleistä huolehditaan ja vierailijat käyttävät maskia. Vierailijoiden tulee olla täysin oireettomia. Jos asukas on saattohoidossa tai muuten terveydentila on sellainen, ettei Tapaamistupaa tai pihalla tapaamista voida järjestää, sovitaan tapaaminen asunnossa suojattuna.

 

Kaikki tapaamiset sovitaan hoitajien kanssa. Edelleen suojaamattomat ulkopuoliset kontaktit johtavat kahden viikon karanteeniin. Asunnoissa ei siis saa käydä, vaikka omaisilla omia avaimia onkin. Hoitajat auttavat yhteydenpidossa ja tapaamisten järjestämisessä. Osa teistä tapaakin läheistään entiseen tapaan säännöllisesti, nyt vain paikkana on ollut Tapaamistupa. Myös välttämättömät avustaja- ja kuntoutuspalvelut mahdollistetaan.

 

Vaikka asukkaiden koteihin ei olekaan vielä pääsyä, availee talo sisäisesti rajoituksia hiljalleen ja portaittain. Nyt eri taloista on mahdollista käydä kahdesti päivässä syömässä yhteisissä ruokalutiloissa. Ruokailutiloissa on edelleen hyvin väljää, jotta ruokaliljat eivät ole lähikontaktissa toisiinsa. Ryhmätoimintoja aloitellaan myös taloittain, toimintaa on joko ulkona tai kuntosalissa kelistä riippuen (sade tai hurja helle).

 

Jos helteet palaavat, on tärkeää, että päiväsaikaan ikkunat, ovet ja verhot pidetään suljettuina ja tuulettaminen hoidetaan yöaikaan, kun ilma on viileämpää. Jos te asukkaat tai omaiset haluatte hankkia asuntoon siirrettäviä jäähdyttimiä, voimme yrittää auttaa niiden hankinnassa tai ainakin kiinteistönhoitaja auttaa niiden asentamissa. Osalla tällaisia jo onkin.

 

Olkaa yhteydessä, jos teillä on mitä tahansa mielessä – myös hoitajat välittävät viestejänne eteenpäin. Osa teistä onkin ollut yhteydessä erilaisista asioista, hyvä niin. Yritän jäädä lähiaikoina lomalle, mutta seuraan tilannetta kaiken aikaa ja henkilökunta saa aina minuun yhteyden. Sijaisenani toimii talouspäällikkö Merja Lintunen (puh. 020 7751 421, merja.lintunen@veteraanitalo.fi).

 

 

1.7.2020

Teidän, Eeva

Eeva Pyhälammi, toiminnanjohtaja

puh. 020 7751 420

eeva.pyhalammi@veteraanitalo.fi